Wednesday, September 19, 2012

Сънотворният мак (Papaver somniferum)


И точно там в многоточието видя една любов, която не се случи. Приличаща на мак, преобладаващо аленочервена. И точно като мак, може да те преспи, да те накара да сънуваш.  Събуждането ще е лепкаво, много лепкаво. Едва ще си отвориш очите. Ще ти се иска да заспиш отново и отново. Алкaлоидният млечен сок ще се стече върху тишината ти, и след това ти вече няма да си себе си.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Wednesday, September 12, 2012

Камионотрошене

Сърцето ми се търкулна под гумите на един голям камион,  който го караше  ти. От шията ти се спускаха две тънки струи, червена и жълта с аромат на екзоточни плодове. Сокът  беше студен и привличащ. Гумата вече беше размазала сърцето ми. И понеже постъпи първично, и не скочи на спирачките лявото предсърдие и полулунните ми клапи останаха в грайферите на гумата. Дори и без тях  се качих в каросерията и постъпих като теб (първично).Червената линия си я татуирах на езика а жълтата я изтрих с ръка.

Monday, September 10, 2012

Рози или оргазъм

Преди бях романтичен. Сега вече не съм. Цигарите и оргазмът бяха по важни за теб. Но си права. И аз бих избрал удоволствия, които разбирам.  Не че не ме обичаш, напротив. Просто го правиш и с други. Оставаш никотина в чершафите. Бях романтичен, казвам ви. Късах рози, писах стихотворения, гледах към небето и си мислех за теб.  Сега е различно, не сме заедно. И съм на кръстопът – рози или оргазъм? Или оргазъм в рози? Дайте ми съвет.

Saturday, September 8, 2012

В търсене на смисъла


В търсене на смисъла отгърнах поредната страница на книгата си докато чичо Мишо казваше на жена си да му направи салата.  Този чичо Мишо много млад се зароби с жена. Даже тройка не беше правил, и на проститутка не беше ходил. Сега всяка вечер след работа си хвърля мръсната риза на пода, събува си чорапите, яде салата и от време на време прави секс с жена си. В търсене на смисъла и на щастието. Щастието се крие в смисъла или обратното? Много ме беше страх да не стана като чичо Мишо. Не ми е самоцел, но искам да те открия, ама не да ми правиш салата или да ми переш мръсните дрехи. За това ще си наема готвачка и чистачка. Искам да те открия за да пием заедно вино и да си говорим за поезия, докато залеза се отразява оранжево в очите ти. Искам да те открия за да си разказваме приказки и да правим любов на върха на планината. Искам да те открия в търсене на смисъла и когато завали да облизвам капките от лицето ти, а ти да се усмихваш. 

Friday, September 7, 2012

Пречистване


Повръщал съм над хиляда (1000) пъти. Пречистваш се после можеш да дишаш.  Един път тъкмо щях да чукам една мацка и то взе, че ми се доповръща. Препил ли бях, тя ли беше  зле. Не си спомням.  Така е, човек не знае кога точно ще му се доповръща.  Така е и в любовта. Понякога  ти се повдига, ама не знаеш от радост ли е, от преяждане или си прекалено пиян.  Ама ви казах пречистваш се, изпразваш се вътрешно и после можеш да пълниш пак. Каквото си изберете любов, уйски или пържени картофи.  Накрая умираш от едно от трите, може и от всичките заедно.