Saturday, December 29, 2012

Забременея ли, мой си!


Гергана е имала точно две гаджета до този момент. Едното й се случило в гимназията през лятната ваканция на десети между единадесети клас. Другото го забърсала на една бригада в Шотландия, докато пълнели касетки с ягоди.

Разбира се, както всички знаем или се досещаме, по време на студентския живот стават и някои непредвидени сексуални преживявания, породени от алкохол или от себедоказване, че ставаме в леглото. Но тук, в тази история, тези случки няма да ги броим.

След трети курс Гергана започнала сериозно да се замисля какво ще прави с живота си. Очевидно, че от това което завършвала в университета, не чувствала голямо удовлетворение, не била нейната сила там.

С Галин, така се казвал гаджето й от студентството си, прекарвала наистина страхотно. Като изключим, че той й изневерил няколко пъти, докато бил на ,,Еразъм'' в Полша. Там се влюбил в една друга българка, с която по думите на запознати, горяла истинска страст. Гергана обаче, дали защото била широко скроен човек и отдавала тази изневеря на зодията му, била чела, че бързо се влюбват представителите на зодия Скорпион. Чувала също, че мъжете го правят просто за самия секс. Не влагали чувства. Или пък защото вече била на 25 и си мислела, че ако изпусне Галин, едва ли ще срещне по- подходящ.

В главата си си представяла себе си облечена в бяла булчинска рокля. Щастливи роднини. Голяма красива сватба с много храна и пиене.
На Галин обаче изобщо не му било до това. Той си бил събрал пари от бригадата и искал да си купува кола, някаква до 6000 лева. Бил наистина раздвоен. Чувствал се силно влюбен в девойката, която срещнал в Полша. Изобщо не му било до сватби и семеен живот в момента. Това, което Гергана постоянно вметвала в разговорите по между им.

Усещала се силната преса на роднините му, които се опитвали да му налеят акъл в главата. Как така ще зареже тригодишната връзка заради някаква си там уруспия! Според тях това било моментно увлечение, което веднага трябвало да се поправи, като силно се изтъквали положителните качества на Гергана, която наистина се грижела като писано яйце за него. Правила му закуска, изпълнявала всички негови  желания в леглото, които на моменти били доста странни, ходила и му купувала любимите му вестници. В нейните си  очи тя била жена за пример.
Галин на моменти изпушвал. Всичката тая работа с роднините и поучаванията какъв трябва да бъде, кого трябва да обича, му идвала в повече. И това, че Гергана му изпълнявала всичко, го било отегчило. Даже искал да се раздели с нея. И така и станало.

Една година по късно обаче Гергана работеше във фирма по специалността си. Беше бремена в третия месец. Галин се беше върнал при нея. Историята мълчи, какво се е случило с момичето от Полша. А на дневен ред вече беше коя банка е най – подходящата за ипотечен кредит.

6 comments:

  1. Горката Гергана...

    ReplyDelete
  2. :) Не се знае кой е ощетен в случая. Историята е с отворен край, може пък да са заживели добре.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Няма начин да живеят добре.Последното изречение на разказа доказва това.
      И статистиката го доказва.

      Delete
  3. :) Започне ли една жена да мисли за бяла рокля средствата нямат значение. Много хубав разказ:)))

    ReplyDelete
  4. Здравей Джейн!

    Да, и аз така съм чувал. Благодаря за отзива.

    Поздрави! :)

    ReplyDelete
  5. Браво!......чудя се дали Гергана има някаква връзка с чичо Мишо???... толкова перфектни 'средностатистически' брррр.....

    ReplyDelete